Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor s paní učitelkou Trusíkovou

1.Baví vás učení češtiny?

Učení češtiny mě baví velice.

 

2.Na kolika školách jste učila?

Učila jsem na jedné základní škole na Kyjovsku asi 27 let. Byla jsem tam spokojená.

 

3.Jaký předmět/y jste měla nejraději na základní škole?

Na základní škole jsem měla nejraději český jazyk, výtvarnou výchovu a tělesnou výchovu.

 

4.Jak jste se dostala k růžovým vlasům?

A ty moje růžové vlasy?  Vždycky jsem byla tmavovláska, ale od jisté doby jsem toužila mít na hlavě i něco „ čučavějšího.“ Byla to barva červená, moje nejoblíbenější. Experimenty u paní kadeřnice se nezdařily a růžová byla na světě.

 

5.Baví vás práce na zahradě?

Práce na zahradě mě moc nebaví. Nejraději sázím a pak sklízím úrodu. Horší situace nastane, když mi na záhonku vyroste plno plevele. To bych potřebovala někoho, kdo by mi tu plevel vyplel…

 

6.Proč jste si vybrala zrovna naší školu?

Jednoho dne mi zatelefonovala kamarádka, že na Základní škole Majakovského možná budou potřebovat paní učitelku češtiny jako zástup za mateřskou. Okamžitě jsem vzala telefon a na školu zavolala. Paní ředitelka mě mile potěšila, když mi oznámila, že mě vezme. Tak jsem se ocitla tady na škole.

 

7.Jaká byla vaše minulá třída?

Moje poslední třída byla 7. třída. Perfektní děti! Nikdy jsem se s nimi nenudila. Vzpomínám na ně stále.

 

8.Kdy jste poprvé začala přemýšlet že budete učitelkou?

Už v mateřské škole jsem si hrála s panenkami na školu. Měla jsem jich plno, od nejmenších až po ty veliké, které jsem si pojmenovala. Napsala jsem si do deníčku jejich jména a pak jsem je zkoušela, hlavně z češtiny. Každá panenka dostala známku, kterou jsem zapsala i na dětskou tabuli, kterou jsem dostala jako dárek jednou k Vánocům.

 

9.Kolik máte dětí ?

Mám dvě děti, syna a dceru a jednu vnučku, která mi dělá jenom radost, tedy  zatím.

 

10.Chcete si do budoucna pořizovat nové domácí mazlíčky?

Když mi zemřel tatínek, maminka zůstala na baráku sama, tak jsem se ze dne na den rozhodla, že se přestěhuji za ní do Prostějova.Na bytě v Kyjově máme dva osmáky degu. Je jim tam dobře, takže je stěhovat nemíním. Zůstanou pěkně se svým páníčkem, aby mu nebylo smutno.

 

11. Jakým činnostem jste se věnovala než jste se stala učitelkou?

Chodila jsem do tanečního kroužku a pár let hrála na harmoniku, ale to mě vůbec nebavilo. Když jsem chodila na střední školu, tak jsem vedla Jiskřičky a pak jsem byla vedoucí pionýrů. O letních prázdninách jsem pravidelně jezdila na pionýrské tábory, kde jsem vedla ty nejmenší děti. Někdy jsem měla na starosti i starší žáky. Práce s dětmi mě baví stále.